Friday, March 5, 2010

Kasih Yang Satu [31]

" Allahuakhbar! ". Cawan dari pegangan Balqis terlepas. Habis berderai kaca di lantai. Dia mengurut dadanya yang berdebar. Terperanjat dengan bunyi kuat di hadapan rumah.

" Qis..kenapa tu? ". Suara Hasyim bergema dari bilik tidur.

" Errr..takde apa-apa ayah..cawan pecah jer..ayah sambunglah tidur ya..Qis nak bersihkan dulu kaca ni ". Jawab Balqis pantas. Dia bergerak perlahan menuju tingkap.

'Bunyi apa ek?',desis hatinya. Matanya cuba mencari keganjilan di luar rumah. Namun telinganya mendengar decitan tayar. Dia mengecilkan mata cuba fokus pada sebuah kereta yang tersadai.

Tiba-tiba dalam samar malam dia nampak susuk tubuh berjalan terhuyung hayang. Jantungnya berdenyut pantas.

Abang! Tak menghiraukan kaca yang berserakan di lantai dengan pantas Balqis berlari menuju pintu.

"Allah! Abanggggggg!!....",jeritnya dari muka pintu.

" Abang..Ya Allah..abang..kenapa ni? ". Balqis memangku kepala Fakrul. Dia dapat rasakan cecair panas di dada Fakrul. Darah? Jarinya menggeletar.

" Abang..bangun...bangun abang...Ya Allah...tolongggg!!tolonggg!! ",suara nyaring Balqis bergema dalam keheningan malam. Air matanya menitis laju.

" Nnnuuurrr...",suara Fakrul lemah.

" Abang..mengucap ..ingat Allah...mengucap bang..",. Balqis teresak-esak menangis.

" kenapa? kenapa ni cik? ". Ada satu suara menegurnya.

" Tolong telefon ambulan..tolong encik..tolong kawan saya encik".

" Nnn...Nuuu...Nurrrrrr....jjj..jjaagga..dddd..Allahhh...",Fakrul mengerang lemah. Dia tahu nyawanya akan melayang bila-bila masa saja.

" Abang jangan banyak cakap..jangan bergerak..mengucap bang ". Balqis menoleh kiri kanan. Hatinya menggerutu. Terasa lama bantuan untuk sampai. Dia semakin takut melihat darah yang tak berhenti mengalir.

" Hatt..hatttii..hattiii..Allah...Allahh...deng..denngg..dengggg..ann..Melll ..".

Jantung Balqis bagai mahu terhenti bila mendengar Fakrul menyebut nama Mellisa. Serta merta dia teringatkan perbualannya sebentar tadi. Fakrul menyuruhnya berwaspada sentiasa.

" Abangg....dahlah..jangan bercakap lagi..mengucap bang..mengucap..ikut Nur ya..Ashaduallahillahaillallah..". Balqis bersuara sayu di tepi telinga Fakrul. Dia dapat melihat mulut Fakrul terketar-ketar cuba mengikuti . Air matanya semakin laju.

Dan..dengan perlahan mata Fakrul tertutup. Pegangan di tangannya terlepas. Balqis memejamkan mata. Innalillah...bisiknya dalam sendu.

Di hujung simpang sayup kedengaran siren ambulan yang makin lama makin jelas di telinganya.****************************************************************************

Di kondo mewah pinggiran bandar Mellisa tersenyum puas. Baru sebentar tadi dia mendapat panggilan dari orang suruhannya.

" Mampus kau! hahahahaaa...". Dia ketawa kuat.

Dia tahu Fakrul akan membelot. Dia tahu Fakrul kenal dengan Balqis. Dia dapat mengagak dari riak muka Fakrul saat melihat gambar yang di ambilnya.

" Kau ingat kau boleh lari dari aku?..heh! Ini Mellisa lah..". Dia menepuk dada kuat seolah-olah Fakrul ada di depannya.

" Well..well..welll...lepas ni giliran kau pulak! ". Dia mengambil pisau di dapur dan menyucuk pada gambar Balqis.

" Farish sayanggg..lepas ni..tak akan ada siapa yang jadi penghalang..tunggu I ya sayang...sikittt je masa lagi...sikit jeeeeee..". Dia membelai frame gambar dan melekapkan di dadanya.

Dalam mindanya merangka satu agenda..yang pasti..apapun cara..Farish akan tetap jadi miliknya!

1 comment:

  1. melissa ni sakit mental agaknya.................. sampai upah org bunuh fakhrul......dan sasaran selepas ni balqis lak.mmmg....mmg dah sah gile melissa ni..................apapun, akak follow..................

    ReplyDelete